1. Berfikir Seperti Remaja:

Secara keseluruhan, belajar dari remaja dapat membantu anda belajar untuk menjadi lebih mudah menerima perubahan, serta memahami keperluan dan kehendak dari para pengguna generasi akan datang.

2. Mengutamakan Pelanggan Bermula Dengan Menjadi Pekerja-Centric:

Cara terbaik untuk mengekalkan kepuasan hati pelanggan anda berpuas hati dengan mengubah budaya syarikat anda melalui:

  • Mendengar serta menangani sebarang soalan dan kebimbingan para pekerja anda. Jika mereka terus menyebabkan masalah, anda mungkin perlu untuk menggantikan mereka dengan seseorang yang lebih baik.
  • Menggalakkan pekerja untuk memberi maklum balas, tetapi pastikan bahawa mereka berkongsi cara jalan penyelesaian juga.
  • Jangan menghukum pekerja diatas kritikan yang diberi oleh mereka.
  • Mengadakan pertemuan bersama para pekerja supaya anda boleh membincangkan sebarang masalah, kebimbangan, dan menangani maklum balas mereka.

3. Bersikap Telus:

Sentiasa bersikap telus dengan pasukan atau pekerja anda boleh membawa kepada sesi percambahan idea dan ianya mampu membantu anda menyelesaikan masalah yang mendatang.

4. Jangan Terlalu Serius Terhadap Diri Sendiri:

Kita semua membuat kesilapan dan jatuh. Anda juga perlu belajar bagaimana untuk tersenyum dan tidak mengambil terlalu serius terhadap sesuatu perkara. Ianya baik demi menjaga kesihatan mental, emosi dan fizikal anda.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.