APIUM 2022 bukti kemampuan usahawan bangkit dari pandemik

Portal media bisnes pilihan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) tempatan, NiagaTimes telah menganjurkan Anugerah Personaliti Industri dan Usahawan Malaysia 2022 yang bertemakan ‘Usahawan Kembali Bangkit’. Anugerah ini bukan sahaja untuk merai kecemerlangan syarikat perusahaan kecil dan sederhana (PKS) dari pelbagai latar, malah menghargai segala usaha yang telah mereka berikan kepada pembangunan ekonomi negara.

Majlis tersebut dihadiri oleh Tunku Hajah Mariam Zaharah binti Almarhum Sultan Iskandar bersama-sama Jeneral (B) Tan Sri Dato’ Seri Haji Abdul Aziz bin Haji Zainal selaku tetamu VVIP.

Dalam majlis anugerah tersebut, Penasihat NiagaTimes, Emir Abdul Jalal berkata, melalui pemantauan serta analisis yang telah dilakukan oleh NiagaTimes, mereka mendapati bahawa usahawan PKS dan mikro di negara ini telah menarik perhatian ramai pihak luar dan berpotensi besar untuk berdiri sama taraf dengan para usahawan di negara maju lain.

Beliau berharap agar penganugerahan pada hari itu akan menjadi batu loncatan serta motivasi kepada para usahawan PKS dan mikro untuk membangunkan ekonomi negara sehingga ke peringkat yang lebih tinggi.

Terdapat sebanyak 10 kategori anugerah yang diwakili 60 syarikat serta individu menerima anugerah di majlis tersebut. Antara kategori anugerah pada hari itu termasuklah Ikon Usahawan Tahunan, Usahawan Cemerlang, Syarikat Import dan Eksport, Kepimpinan Industri, Wanita Dalam Perniagaan dan banyak lagi.

Bagi Ikon Usahawan Tahunan, penerima anugerah tersebut ialah Dato’ Dr. Jasvinder Singh yang merupakan Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat Smart International Aesthetic Sdn Bhd.

Glojas Aesthetic Clinic di bawahnya menawarkan kepakaran transplantasi rambut dan rawatan keguguran rambut. Beliau menerima anugerah ini berdasarkan statusnya selaku satu-satunya Pakar Perubatan Transplantasi Rambut di Malaysia dari The American Board of Hair Restoration Surgery yang mengaplikasikan Teknik FUE & FUT seperti dicatatkan dalam Malaysia Book of Records.

Satu lagi penerima anugerah tertinggi, Anugerah Firma Hartanah Pilihan Tahunan ialah Viks Properties Sdn Bhd.

Pengarah Urusan Viks Properties, Vik Shian Thitaksilo unggul membangunkan syarikat firma hartanahnya yang berkembang pesat dengan cemerlang. Nilai jualan syarikat ini pada tahun 2021 mencecah RM106 juta.

Lain-lain penerima anugerah termasuk:

Anugerah Ikon Patriot Malaysia
Dato’ Dr. Sheikh Muszaphar Shukor Al Masrie Bin Sheikh Mustapha

Anugerah Aktor Versatil Pilihan Malaysia
Nasrizal Bin Ngasri (Bell Ngasri)

Anugerah Pusat Kecergasan Pilihan Tahunan
Fitness Champ

Anugerah Syarikat Import & Eksport Cemerlang
S Radiana Food Sdn Bhd

Anugerah Syarikat Terunggul Tahunan
Greenleaf Food & Beverages Sdn Bhd

Anugerah Perniagaan Kepada Perniagaan (B2B) Terbaik
Everfresh Agriculture (M) Sdn Bhd

Anugerah Jenama Tadika & Pusat Jagaan Kanak-Kanak Paling Dipercayai di Malaysia
Krista Education Sdn Bhd

Turut hadir pada majlis tersebut ialah Ketua Pegawai Eksekutif RHA Media, Dato’ R. Rajendran dan Pengerusi CSR Malaysia, Lee Seng Chee.

Portal NiagaTimes merupakan penerbitan PR Partners Asia Sdn Bhd yang telah ditubuhkan sejak tahun 2013 lagi. Portal ini menjadi akses kepada masyarakat yang mempunyai minat dalam perniagaan melalui penyediaan maklumat secara menyeluruh mengenai bisnes.

-NIAGATIMES

 

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.