Perbandaran Chongqing Barat Daya China baru-baru ini mengumumkan sepuluh kes model pembinaan kredit di pusat Huaxi Live Daerah Banan, bagi memulakan cara sepanjang minggu untuk mempromosi kredibiliti dan integriti di seluruh bandar. Aktiviti-aktiviti ini diadakan oleh China Economic Information Service (CEIS) dan kerajaan tempatan.

Sepuluh kes tersebut, dipilih daripada 126 calon dan termasuk ‘penggabungan kredit dan teknologi bagi membendung kesukaran pembiayaan untuk perusahaan kecil-kecilan dan mikro’ oleh China Construction Bank Cawangan Chongqing dan ‘membina jenama berkredibiliti untuk kerjasama ekonomi dan perdagangan antara negara’ oleh Chongqing Foreign Trade and Economic Cooperation (Group) Co Ltd, bertujuan untuk bertindak sebagai contoh ikutan agar dapat terus menyebarkan budaya kredibiliti selain mewujudkan persekitaran berkredibiliti dan mendukung kredit.

Hari berkenaan turut menyaksikan upacara permulaan untuk perbandaran Chongqing menjalankan aktiviti-aktiviti pembinaan dan promosi kredit seluruh bandar antara 18 hingga 24 Mac dalam usaha untuk mempercepatkan pembinaan kredit dan menjadikan Chongqing lebih dikenali sebagai sebuah bandar kredit. – PR NEWSWIRE

Chongqing, China.jpg