Chunghwa Telecom umum kejayaan projek 5G untuk Delta Thailand

Chunghwa Telecom mengumumkan kejayaan penempatan bagi Rangkaian Persendirian 5G untuk kilang Delta Electronics (Thailand) Bangpoo (Loji 1) pada tahun ini, berikutan memorandum persefahaman (MOU) untuk kerjasama rangkaian persendirian 5G oleh National Telecom (NT), The WhiteSpace (The WSP), dan DELTA Electronics (Thailand) dan Chunghwa Telecom pada tahun 2021.

Bekerjasama dengan NT dan The WSP, Chunghwa Telecom telah berjaya menempatkan sebuah rangkaian persendirian 5G untuk Delta Electronics (Thailand) di kilang Bangpoo (Loji 1), untuk merealisasikan kerjasama jarak jauh AR dan meningkatkan persekitaran bekerja hibrid mereka bagi latihan pemasangan, bantuan operasi dan kawalan peralatan visual sebagai sebahagian daripada transformasi digital mereka yang berterusan dalam era pasca pandemik.

Syarikat itu akan menguji aplikasi pintar bagi AGV itu di kilang mereka tidak lama lagi di bawah keadaan yang disokong oleh rangkaian 5G.

Delta Electronics (Thailand) dijangka secara beransur-ansur memperkenalkan rangkaian persendirian perusahaan 5G sebagai infrastruktur komunikasi untuk aplikasi pintar ini kepada kilang-kilang mereka yang lain dalam masa terdekat.

Shui-Yi Kuo, Presiden bagi Chunghwa Telecom berkata, Chunghwa Telecom telah berjaya mengesahkan amalan merentas industri dalam penggunaan 5G, AI, blok rantai dan teknologi lain di Taiwan.

“Selain penjagaan perubatan pintar, Chunghwa Telecom juga menyediakan perkhidmatan aplikasi pintar seperti analisis data trafik, penguatkuasaan undang-undang berasaskan teknologi, dan pembuatan pintar dalam mengoptimumkan pengeluaran dan memaksimumkan kapasiti.

“Penggunaan ini juga menunjukkan bahawa pada masa hadapan, 5G+AIoT akan membawa kepada penyelesaian yang lebih berinovatif dan penemuan baharu kepada kehidupan kita,” katanya dalam satu kenyataan.

-NIAGATIMES

HT_President_Shui_Yi_Kuo_Delta_Electronics.jpg

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.