DataConnect kini tersedia di seluruh dunia merentasi enam platform digital utama

DataConnect, inisiatif global untuk membolehkan melihat armada jenama campuran dalam satu platform tunggal, kini disiarkan secara langsung dengan satu rangkaian enam platform digital utama yang diperluaskan dan tersedia kepada operasi ladang di seluruh dunia.

Case IH, STEYR dan New Holland kini bergabung dengan John Deere, CLAAS dan platform pengurusan ladang Eropah 365FarmNet, yang melancarkan ciri itu pada akhir musim luruh yang lalu.

Mana-mana operasi ladang yang menggunakan mana-mana jentuai foraj terdorong diri, kombin atau traktor dari jenama-jenama yang turut serta sekarang boleh melihat kesemuanya dalam satu platform yang mengambil bahagian.

Sebelum ini, untuk melihat maklumat seperti itu memerlukan pengurusan portal tambahan bagi setiap jenama yang terlibat.

Dengan pendekatan baharu ini, pelanggan boleh melihat lima parameter data jentera yang berbeza daripada armada jentera mereka:

– Lokasi jentera semasa
– Kedudukan sejarah jentera
– Tahap tangki bahan api
– Status bagi jentera di ladang
– Kelajuan jentera

Mana-mana pengendali atau pemilik ladang yang mahu menggunakan pilihan tersebut hanya perlu memberikan kebenaran kepada diri sendiri mereka untuk melihat semua peralatan di platform yang paling sesuai untuk mereka.

Setelah disambungkan, jentera bagi pengilang lain muncul secara automatik di portal itu. Kenderaan itu bahkan dipaparkan dengan ikon dalam warna jenama masing-masing.

DataConnect berfungsi tanpa sebarang komponen perkakasan dan perisian tambahan dan memastikan pengendalian data secara selamat. Penyelesaian itu akan digunakan untuk beratus ribu jentera yang sudah bersambung.

Penambahan CNH Industrial bermaksud bahawa pengguna AFS Connect, platform telematik bagi Case IH, MyPLM Connect untuk New Holland, dan S-Tech bagi STEYR, akan mempunyai pilihan untuk pertukaran data dari awan ke awan dengan kedua-dua Pusat Operasi John Deere dan portal CLAAS TELEMATICS atau 365FarmNet.

-NIAGATIMES

DataConnect_press_release_image_high_res.jpg

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.