FPT Software buka cawangan di Thailand, sasar kedudukan 30 syarikat IT terbaik negara

FPT Software, Penyedia penyelesaian IT terkemuka Vietnam, baru-baru ini mengumumkan pembukaan pejabat baharu di Bangkok, Thailand.

Cawangan tersebut menyasarkan kedudukan 30 syarikat IT terbaik di Thailand, membantu langkah strategik FPT Software untuk mengembangkan jejak global syarikat.

Bercakap semasa acara tersebut, Duta Vietnam ke Thailand, Phan Chi Thanh menekankan kerjasama menyeluruh antara Thailand dan Vietnam, secara khususnya dalam ekonomi digital. Chi Thanh percaya bahawa dengan keupayaan IT FPT Software, syarikat boleh menyumbang bagi mengukuhkan hubungan ini dan mempercepat transformasi digital.

Cawangan Bangkok dijangkakan menangani peningkatan permintaan untuk transformasi digital di Thailand.

“Kami menyasarkan untuk mengembangkan tenaga kerja tempatan kami kepada 500 jurutera IT berkualiti tinggi dalam tempoh tiga tahun akan datang dan mengiringi syarikat Thailand dari pelbagai industri, termasuk Peruncitan, Perbankan, Perkhidmatan Kewangan dan Insurans (BFSI), Pembuatan dan banyak lagi,” ujar Ketua Pegawai Eksekutif FPT GBI, Levi Nguyen.

Tambahnya, pejabat baharu itu boleh membenarkan FPT Software bekerjasama rapat dengan perusahaan terkemuka di Thailand dalam projek transformasi digital.

“Falsafah syarikat kami sentiasa berada rapat dengan pelanggan. Oleh itu, pejabat ini akan membolehkan kami memberikan perkhidmatan kepada mereka dengan lebih pantas dan lebih berkesan.

“Perkara ini juga menunjukkan keupayaan dan sumber syarikat yang kukuh dalam platform digital seperti Make oleh KBank dan Alive & Vitality AIA, serta teknologi lain seperti Awan, Data, Kecerdasan Buatan dan Keselamatan Siber,” jelasnya.

Sepanjang dekad yang lalu, FPT Software telah menunjukkan kehadiran yang kukuh di tujuh negara di rantau Asia Pasifik seperti Singapura, Malaysia, Australia, Vietnam, Thailand, Indonesia dan China (termasuk Hong Kong), membenarkan firma tersebut menyediakan perkhidmatan IT dari hujung ke hujung kepada perniagaan dari semua sektor.

Firma itu menetapkan sasaran untuk menjadi satu daripada 50 penyedia perkhidmatan transformasi digital global terbaik menjelang tahun 2030.

Pejabat baharu FPT Software terletak di Menara Thanapoom, Tingkat 10, Zon C, Jalan Petchburi Baharu, Makasan, Ratthewi, Bangkok.

-NIAGATIMES

FPT-Software-Thai.jpg

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.