Gadis Kelahiran Taiping Merupakan Kebanggaan Malaysia Dengan Memenangi Anugerah Perniagaan Antarabangsa

2 Jun, 2017 – Melina Hwang merupakan Pengasas dan Pengurus Besar Asia Online Publishing Group Sdn Bhd telah diumumkan sebagai salah seorang pemenang dalam anugerah berprestij iaitu “Women World Awards” bagi kategori Usahawan Tahunan (Perniagaan Kecil). Program berprestij “Women World Awards” merangkumi kepimpinan terbaik, inovasi, prestasi organisasi, produk dan perkhidmatan baru, serta peristiwa penting dari setiap industri utama di dunia. Organisasi dari seluruh dunia juga layak untuk mengemukakan pencalonan tersebut termasuk awam dan swasta, untuk keuntungan dan bukan keuntungan, terbesar ke terkecil dan baru.

Pencapaian Melina telah merupakan pencapaian yang membanggakan. Banyak syarikat penerbitan baru yang benar-benar berjuang untuk menjana keuntungan tetapi Melina “menongkah arus”. Hwang menggunakan 20 tahun pengalaman beliau sebagai Pengarah Pemasaran Asia Pasifik di beberapa syarikat IT terbesar di dunia untuk membuat perniagaan penerbitan yang unik. Dia mencipta pendekatan dengan mengisi kekosongan besar dalam akhbar IT Tenggara Asia. Beliau menghasilkan kandungan berita dengan pakar bertauliah dalam dalam bidang teknikal. Hasil daripada itu adalah sebuah syarikat yang telah membuat keuntungan dan menjana pertumbuhan hasil dari bulan pertama dagangan dan beliau tidak pernah menoleh ke belakang. Di samping kejayaan perniagaan itu, dia dengan pantas telah membina beberapa pakar yang paling dihormati IT Berita Portals Asia Tenggara.

Hwang juga menjelaskan bahawa kejayaan beliau disebabkan pasukan telah membina olehnya. “Saya bernasib baik untuk mempunyai satu pasukan yang bersemangat dan berdedikasi, yang berusaha setiap hari untuk mencari cara-cara untuk meningkatkan perniagaan kami.”

Beliau lebih suka untuk menjauhkan diri dari perhatian, Melina berharap anugerah beliau dan publisiti yang telah dijana akan memberi inspirasi dan motivasi kepada pasukannya dan semua usahawan Malaysia yang lain.