Korea sokong kemasukan pasaran ICT luar negara bantu PKS atasi Covid-19

Kementerian Sains dan ICT Korea dan Persatuan Korea bagi Penggalakan ICT telah mengadakan Mesyuarat Perniagaan Pameran ICT Dalam Talian Dunia (WOW) 2021 untuk menyokong kemasukan pasaran luar negara bagi perusahaan kecil dan sederhana (PKS) Korea di dalam industri ICT yang mengalami kesukaran dalam pengembangan laluan pemasaran disebabkan oleh pelanjutan Covid-19.

Lebih 80 PKS ICT Korea dan 62 pembeli dari 29 buah negara, termasuk Amerika Syarikat, Brazil, Belgium, China, dan Vietnam, menghadiri mesyuarat perniagaan itu yang diadakan pada 15 dan 16 September dengan menggunakan platform WOW.

Platform itu adalah satu platform pertunjukan dalam talian untuk membantu perniagaan ICT domestik memasuki pasaran luar negara dan memperluaskan eksport pada detik sukar selepas pandemik Covid-19.

PKS yang turut serta diberikan peluang untuk menerima perkhidmatan perdagangan profesional dan perundingan IR untuk membantu mereka menyelesaikan kesulitan mereka sekarang.

Melalui pameran tersebut, bukan sahaja perundingan eksport yang mencecah skala USD 57 juta diadakan, tetapi juga beberapa syarikat memeterai MoU. Sebagai contoh, More Dream Inc. mengadakan MoU sebanyak USD 50,000 dengan MAIZA Tech dari Malaysia untuk mengeksport teknologi papan kekunci berbilang bahasa untuk telefon pintar.

Seorang pegawai KAIT berkata, “Kami akan terus berusaha untuk membantu perniagaan mencapai hasil yang besar melalui sokongan dan pemantauan pengurusan susulan yang sistematik, seperti dengan mengadakan pameran eksport kedua pada November yang mensasarkan perniagaan yang besar kemungkinan mendapat pesanan.”

-NIAGATIMES

ICT-Show-2021-Korea.jpg

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.