Kumpulan CTOS, PropertyGuru sepakat majukan inovasi PropTech

Anak syarikat milik penuh CTOS Digital Berhad, CTOS Data Systems Sdn Bhd baru-baru ini menandatangani Memorandum Persefahaman dengan syarikat teknologi hartanah, PropTech di bawah PropertyGuru Group (PropertyGuru) untuk bekerjasama dalam kemajuan dalam teknologi berkaitan hartanah untuk merevolusikan ruang digital perniagaan hartanah komersial di Malaysia.

CTOS, agensi pelaporan kredit terbesar di Malaysia, sejak kebelakangan ini telah meneroka pelbagai bidang baharu dengan pemeriksaan insurans dan penyewaan kereta telah ditambah pada rangkaian perkhidmatan yang ditawarkan, manakala PropertyGuru mengendalikan pasaran hartanah terkemuka di Malaysia, PropertyGuru.com.my and iProperty.com.my.

Perkongsian CTOS dengan Kumpulan PropertyGuru akan mempertingkatkan usaha niaganya ke dalam ruang PropTech di mana kerjasama penyelesaian inovatif kedua-dua pihak dan pandangan dipacu data akan terus menangani keperluan industri hartanah sambil meningkatkan kecekapan pengguna dan pemaju serta keberkesanan dalam membuat keputusan pelaburan hartanah yang lebih termaklum.

MOU itu termasuk kerjasama dalam pelbagai inisiatif seperti celik kewangan di mana pengguna PropertyGuru akan mendapat akses kepada laporan CTOS percuma dengan CCRIS dan bahan pendidikan.

Perkongsian itu juga akan menggalakkan pemahaman yang jelas tentang hubungan bersama antara kesihatan kredit dan pelaburan hartanah untuk menawarkan pengguna keupayaan untuk menentukan kemampuan, menerima pulangan yang betul dan menilai risiko kredit dalam pembelian hartanah.

Selain itu, kerjasama antara kedua-dua syarikat akan meningkatkan kemampuan, penyewaan dan alat kelayakan pinjaman bukan sahaja untuk pengguna tetapi juga tuan tanah dan ejen hartanah.

-NIAGATIMES

Photo-1.JPG

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.