Nippon Express lancar khidmat kargo udara domestik diperakui halal

Nippon Express Co Ltd sedang memperluaskan perkhidmatan logistik halal domestik mereka di Jepun dengan permulaan bagi sebuah perkhidmatan pengangkutan kargo udara domestik yang diperakui halal bermula awal Mac, baru-baru ini.

Syarikat dari Jepun itu berkata, penduduk Muslim di Jepun kini berjumlah kira-kira 200,000 orang dan dengan satu peningkatan di dalam jumlah penduduk asing dari pelbagai latar belakang kebudayaan dijangkakan, permintaan untuk produk halal di Jepun dijangka meningkat.

“Piawaian pensijilan yang tinggi untuk jaminan kualiti dan kawalan kebersihan telah juga memperluaskan minat terhadap produk halal di kalangan pengguna yang mementingkan kesihatan dan keselamatan,” katanya.

Menurut Nippon Express lagi, prosedur kerja sistem yang diperakui logistik halal juga digabungkan ke dalam perkhidmatan pengangkutan kargo udara domestik bagi Ekspres Berkelajuan Tinggi.

“Kami telah mewujudkan sebuah perkhidmatan pengangkutan halal pantas yang berupaya untuk mengendalikan penghantaran yang sekecil sebuah kotak kadbod.

“Dengan minat di dalam produk halal berkembang di Jepun, Nippon Express telah membina satu rangkaian perkhidmatan logistik halal untuk menyokong rantaian bekalan pelanggan dan menyediakan keselamatan dan fikiran yang tenang kepada pelanggan Muslim dan yang lain,” jelasnya.

-NIAGATIMES

20170424_Nippon-Express-Halal-1.jpg

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.