Quanzhou lancar pelbagai langkah optimum persekitaran perniagaan

Bandar Quanzhou, yang terletak di Wilayah Fujian di tenggara China, telah melancarkan rangkaian langkah-langkah bagi mengoptimumkan persekitaran perniagaan.

Khidmat Informasi Xinhua Silk Road dalam satu kenyataan berkata, Quanzhou komited untuk menarik minat pelaburan serta berusaha untuk mencapai kejayaan besar dalam tarikan pelaburan industri, dengan jangkaan jumlah pelaburan pada projek rantaian perindustrian yang baru ditandatangani melebihi 55 bilion yuan.

“Sejak awal tahun ini, Quanzhou telah berusaha sedaya upaya untuk membantu perusahaan meringankan kesulitan.

“Bandar ini telah berusaha memperbaiki mekanisme untuk mengetahui keperluan perusahaan, menubuhkan sekumpulan peguam yang berkaitan dengan pihak asing untuk menyediakan perkhidmatan perusahaan, membantu mereka menyelaras kesulitan dalam pekerjaan, makanan, bahan-bahan, pembiayaan, penjualan, pengendalian cukai dan bayaran, dan mengeluarkan peringatan berkaitan risiko.

“Pengembalian insurans pengangguran dan subsidi penstabilan pekerjaan telah dinaikkan daripada 50 peratus kepada 100 peratus,” katanya.

Sumber berkenaan turut memaklumkan bahawa pusat perkhidmatan pentadbiran perbandaran di Quanzhou telah mendirikan pejabat khas untuk akses pasaran, pelaburan dan pembinaan, perkhidmatan kemudahan, dan kehidupan sosial dan masyarakat bagi menyediakan perkhidmatan sehenti untuk perusahaan dan masyarakat umum.

“Quanzhou telah membina model baharu perkhidmatan internet bersama-sama kerajaan.

“Bandar ini telah berusaha untuk mengoptimumkan sistem kelulusan pentadbiran dalam talian dan melancarkan lebih daripada 200 mesin layan diri bagi menyediakan perkhidmatan kerajaan 24 jam kepada orang awam,” jelasnya.

-PR NEWSWIRE

Self-service-machines-at-the-administration-service-center-in-Quangang-District-of-Quanzhou-City.jpg

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.