Shenyang 2022 sedia platform kerjasama antara perusahaan China dan Korea Selatan

Minggu Korea Selatan China (Shenyang) 2022 yang dibuka baru-baru ini di Ekspo Dunia Baharu Shenyang, menarik 197 syarikat Korea Selatan, termasuk Kumpulan CJ dan LG Corporation, untuk mengambil bahagian di dalam pameran itu, yang menggalakkan kerjasama perdagangan dan membina sebuah platform yang luas untuk kerjasama di antara syarikat-syarikat China dan Korea Selatan.

Kawasan pameran itu adalah lebih daripada 2,000 meter persegi dengan kawasan pameran perusahaan besar Korea Selatan, kawasan pameran tematik industri kereta dan kesihatan kehidupan, kawasan pameran produk cemerlang perusahaan kecil dan sederhana Korea Selatan, kawasan pameran taman kerjasama China-Korea Selatan, kawasan pengalaman pertukaran kebudayaan dan bahagian lain.

Pameran itu meliputi lebih daripada 600 jenis dalam 7 kategori, termasuk pembuatan peralatan, rawatan perubatan mewah, biofarmasi, inovasi saintifik dan teknologi, kesihatan kehidupan, pemprosesan dalam makanan, budaya dan hiburan serta lain-lain, menurut Pejabat Penerangan bagi Perbandaran Shenyang.

Sebuah kawasan dok dan rundingan perniagaan kepada perniagaan (B2B) yang berasingan telah disediakan di tapak acara itu, di mana banyak perusahaan China dan Korea Selatan berunding di antara satu sama lain melalui satu gabungan dalam talian dan luar talian.

“Kami komited untuk membina sebuah taman perindustrian kelas mewah yang menggabungkan e-dagang rentas sempadan, penstriman langsung e-dagang dan pengurusan rantaian bekalan. Minggu Korea Selatan China (Shenyang) itu menyediakan sebuah platform kerjasama antarabangsa yang baik bagi perusahaan,” jelas Timbalan Pengarah bagi Pejabat Am Penggalakan Pelaburan bagi Biro Perdagangan Shenyang, Shao Hang.

Shenyang 2022 menyaksikan 167 perusahaan Korea Selatan dan 108 perusahaan China mengambil bahagian di dalam rundingan B2B, dan jumlah rundingan dalam talian dan luar talian mencapai 120 kali untuk menunjukkan pencapaian kerjasama dan pembangunan di antara Shenyang dan Korea Selatan di dalam pembuatan mewah, kesihatan kehidupan, kosmetologi perubatan dan pertukaran bandar.

-NIAGATIMES

South-Korea-Week.jpg

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.