Shopee akhiri Jualan Besar 11.11 dengan penyertaan 6 kali ganda usahawan baharu

Shopee menamatkan Jualan Besar 11.11, dengan peningkatan lebih daripada enam kali ganda dalam penjual tempatan baharu yang mengambil bahagian dalam kempen buat kali pertama berbanding purata hari.

Ketua Kempen Pemasaran di Shopee Malaysia, Kenneth Soh berkata, pihaknya gembira melihat kesan usaha dalam membantu penjual dan pengaruh tempatan di platform Shopee mencapai tahap jualan dan peningkatan penglibatan yang ketara.

“Kami mempunyai lebih banyak tawaran dan aktiviti menarik yang disediakan untuk baki musim beli-belah akhir tahun.

“Kami berharap dapat membantu lebih banyak perniagaan menangkap peluang pertumbuhan baharu, sambil membawa kegembiraan dan kandungan yang menarik kepada pengguna melalui lebih banyak kerjasama dengan komuniti pempengaruh kami,” katanya.

Sementara itu, penjual tempatan juga menyaksikan peningkatan dalam jualan mereka, dengan peningkatan lebih 3.2 kali ganda dalam barangan yang dijual oleh penjual tempatan pada 11 November berbanding purata hari.

“Pakaian, kasut wanita dan blaus muncul sebagai kata kunci popular yang dicari ketika rakyat Malaysia bersiap sedia untuk menyambut tahun baru. Menariknya, jenama Khairulaming, PRODIY, Marshear Beauty, Momo House dan B.S.B muncul sebagai penjual tempatan terkemuka yang mencatatkan tempahan tertinggi yang dibuat,” ujar Shopee dalam kenyataan.

ShopeePay menyaksikan peningkatan kira-kira enam kali lebih banyak pesanan yang dibayar dengan e-dompet Shopee pada 11.11 berbanding purata hari pada bulan November.

Pembeli juga lebih suka menggunakan ShopeePay dalam empat kategori utama iaitu elektronik, produk barang pengguna cepat laris (FMCG), barangan gaya hidup dan fesyen.

-NIAGATIMES

Image-for-illustration.jpg

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.