Syarikat pemula Saudi sertai Monsha’at teroka sektor-sektor PKS dan teknologi Singapura di SWITCH 2023

Monsha’at, Pihak Berkuasa Am Perusahaan Kecil-kecilan dan Sederhana Kerajaan Arab Saudi, mengambil bahagian dalam SWITCH 2023: festival inovasi dan teknologi terkemuka di Asia.

Monsha’at mengetuai delegasi syarikat-syarikat pemula Saudi termasuk Ynmo, Nitx, CASHIN, PTway, Soum, Morni, Osarah dan Golyv daripada pelbagai sektor, menawarkan peluang kepada perusahaan untuk berhubung dan berinteraksi dengan PKS serta pelabur dari serata dunia.

Festival teknologi berkenaan diadakan mulai 31 Oktober hingga 2 November 2023 di Singapura yang berfungsi sebagai platform unik untuk syarikat-syarikat pemula yang inovatif mempamerkan perniagaan mereka dan menarik perhatian terhadap sumbangan perusahaan tempatan kepada ekonomi Saudi, mengulangi pertumbuhan dan pembangunan landskap PKS Saudi.

SWITCH 2023 pada dasarnya memberi satu lagi peluang kepada Monsha’at untuk membolehkan usahawan Saudi mendapat kehadiran dan pendedahan di peringkat antarabangsa yang akhirnya membolehkannya mencapai pertumbuhan, kebolehskalaan dan perkongsian berpotensi dengan pelabur antarabangsa.

Sami Al Hussaini, Gabenor Monsha’at berkata, “Jelas sekali bahawa kita hidup dalam dunia yang sememangnya jika tidak semakin bertambah iaitu global. Justeru itu, kolaborasi menjadi lebih penting berbanding sebelum ini untuk mengatasi cabaran dan halangan kepada kejayaan jangka panjang.

“Lebih-lebih lagi, usaha rentas sempadan yang digabungkan penting untuk mencipta peluang berkekalan dan baharu yang menyumbang kepada pertumbuhan seluruh industri dan ekonomi. Di Monsha’at, kami menyasarkan untuk meneroka pasaran baharu seperti bidang PKS dan teknologi Singapura, membina perkongsian konstruktif yang memacu transformasi negara-negara masing-masing.

“Akhirnya, acara-acara seperti SWITCH 2023 dapat menggalakkan kerjasama antarabangsa, mengupayakan komuniti usahawan Kerajaan yang berkembang maju untuk memenuhi potensi mereka dengan berinteraksi bersama pemimpin perniagaan dan pelabur di luar rantau ini.”

Penyertaan Monsha’at dalam SWITCH 2023 menegaskan komitmen pihak berkuasa ini untuk memperkukuh infrastruktur PKS Arab Saudi.

Sebagai sebahagian daripada misi ini, pihak berkuasa ini telah menetapkan untuk mengambil bahagian dalam pelbagai penglibatan antarabangsa untuk meluaskan rangkaian globalnya, memperlihatkan pertumbuhan sektor PKS Kerajaan dan memperkukuh hubungan dengan dunia perniagaan yang lebih luas.

-NIAGATIMES

Arab-Saudi-at-SWITCH-2023.jpg

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.