Telefon 5G dengan bateri grafen pertama di dunia bakal tembus pasaran

Appear Inc. (Appear) mengumumkan pelancaran telefon pintar dikuasakan bateri grafen yang pertama di dunia dengan teknologi rintang air yang inovatif.

Appear dalam kenyataan berkata, telefon pintar dengan spesifikasi paling ringan di dunia ini juga telah menarik minat banyak pihak setelah mula menerima pesanan dan unjuran yang menganggarkan sejuta unit akan terjual dalam enam bulan pertama.

“Telefon pintar ini akan tersedia di kedai dan peruncit dalam talian utama selewat-lewatnya bulan Mac 2021.

“Appear sentiasa terdorong untuk mencipta produk inovatif menggunakan sains bahan yang canggih. Telefon pintar baharu ini merupakan contoh pola fikir berkenaan.

“Dengan dikuasakan dengan pemproses Qualcomm, Appear dikenali untuk Bank Kuasa Super 20 Grafen yang mengecas semula sepenuhnya dalam masa 20 minit menggunakan teknologi bateri Cas Pantas proprietari Appear.

“Kini, teknologi proprietari ini berjaya disepadukan dalam telefon pintar,” katanya.

Menurut Appear lagi, grafen menyerupai grafit dan terdiri daripada karbon sahaja.

“Grafen telah merevolusikan banyak bahagian pengeluaran kerana sifatnya yang unik. Walaupun lebih kuat daripada keluli, grafen adalah ringan dan salah satu bahan paling konduktif.

“Ini membolehkan grafen bertindak sebagai kapasitor super untuk Teknologi Cas Pantas revolusioner Appear. Bateri Li-ion ditingkatkan grafen mempunyai jangka hayat yang lebih lama, kapasiti yang lebih tinggi dan masa pengecasan yang lebih pantas tetapi masih kekal yang fleksibel dan ringan,” jelasnya.

-NIAGATIMES

Telefon-bateri-grafen-Gambar-hiasan.jpg

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.