Tommy Hilfiger gesa usahawan sosial sahut cabaran batasan fesyen

Tommy Hilfiger mengumumkan permohonan untuk edisi ketiga bagi Cabaran Perbatasan Fesyen Tommy Hilfiger telah dibuka sejak 6 Januari hingga 8 Mac 2021.

Tommy Hilfiger dalam kenyataan berkata, program global itu bertujuan untuk menyokong keusahawanan permulaan dan perniagaan peringkat pengembangan yang membangunkan penyelesaian yang memberikan satu impak sosial positif terhadap landskap fesyen.

“Membangunkan visi kelestarian Tommy Hilfiger untuk ‘Tidak Membazirkan Apa-apa’ dan ‘Mengalu-alukan Semua’, edisi ketiga bagi program itu berusaha untuk memperkukuhkan dan menyokong usahawan kulit hitam, peribumi dan orang kulit berwarna (Bipoc) yang berusaha untuk memajukan komuniti mereka dan memupuk sebuah masa depan yang lebih inklusif bagi fesyen.

“Cabaran Perbatasan Fesyen Tommy Hilfiger itu memberikan tumpuan utama kepada usahawan yang meletakkan jiwa dan raga mereka dalam membuat satu impak sosial yang positif di dalam industri kita,” katanya.

Tambah kenyataan itu, mana-mana perniagaan yang berminat dipelawa untuk mengemukakan cadangan projek yang memberi tumpuan kepada mewujudkan satu rantaian nilai fesyen yang lebih inklusif.

“Pemohon akan dikecilkan kepada enam finalis yang akan dijemput untuk membangunkan pelan projek mereka dengan sokongan Tommy Hilfiger dan pakar-pakar subjek perkara luaran yang berdedikasi.

“Dengan latihan dari seorang jurulatih lapangan yang berpengalaman, finalis akan membentangkan konsep akhir mereka kepada sebuah panel juri yang berprestij dan penonton bersekutu pada acara akhir Cabaran Perbatasan Fesyen Tommy Hilfiger global yang akan diadakan pada awal tahun 2022,” jelasnya.

-NIAGATIMES

Tommy-Hilfiger-ads.jpg

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.