Wiwynn bangunkan kilang integrasi rak pelayan luar negara pertama yang bakal dibuka di Malaysia

Penyedia infrastruktur IT awan inovatif yang berpangkalan di Taiwan untuk pusat data hiperskala, Wiwynn memperluaskan jejaknya secara rasmi ke Asia Tenggara melalui pengumuman mengenai pembinaan kilang integrasi rak pelayan di Johor, Malaysia, sebagai stesen luar negara bangun sendiri yang pertama oleh mereka di rantau Asia Pasifik (APAC).

Upacara pecah tanah telah pun diadakan di bandar lapangan terbang Senai, Johor.

Sebagai penyepadu sistem rak untuk pusat data hiperskala, Wiwynn menghantar rak pelayan kepada lebih daripada 350 pusat data di seluruh dunia.

Pengembangan kilang integrasi rak pelayan di Johor ini menunjukkan langkah penting kehadiran luar negara bangun sendiri yang pertama oleh syarikat ini.

Pada masa depan, kilang Malaysia ini bukan sahaja akan memenuhi permintaan daripada pusat data yang berdekatan tetapi juga akan diberi kedudukan sebagai pusat perkhidmatan Wiwynn di rantau APAC.

“Penambahan baharu kilang Malaysia kami bukan sahaja kerana kami mengenal pasti potensi perniagaan di sini, tetapi juga kejayaan strategi pembuatan global kami.

“Kami akan mengikuti piawaian Emas tertinggi teknologi Indeks Bangunan Hijau (GBI) dan melaksanakan teknologi pembuatan pintar di tapak baharu bagi menunjukkan komitmen kami kepada persekitaran dan operasi mampan,” kata Naib Presiden Rantaian Bekalan dan Pembuatan Wiwynn, Robin Wang.

Kilang integrasi rak pelayan ini dijadualkan siap pada tahun 2023.

-NIAGATIMES

KREDIT-FOTO-Wiwynn.jpg

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.