Yili bekerjasama dengan Sidang Kemuncak G20 Indonesia

Baru-baru ini, Kumpulan Yili telah mengumumkan bahawa ia telah menjadi rakan tenusu untuk Sidang Kemuncak G20 Indonesia. Joyday, yang dihasilkan oleh PT Yili Indonesia Dairy, akan membawakan rasa sejuk aiskrim kepada peserta dari seluruh dunia.

Selaras dengan komitmen syarikat itu untuk mencapai ‘Berkongsi Kesihatan Pelengkap Dunia’ dan nilai-nilai yang dikongsi dengan Jawatankuasa G20 itu, ini merupakan kerjasama kedua Yili dengan sidang kemuncak G20 sejak Sidang Kemuncak G20 Hangzhou pada 2016.

Edi Prio Pambudi, Sherpa G20 Indonesia dan Timbalan Menteri bagi Kerjasama Ekonomi Antarabangsa di Kementerian Penyelarasan bagi Hal Ehwal Ekonomi, mengiktiraf sokongan padu Yili untuk acara itu serta produk tenusu berkualiti tinggi Yili yang memenuhi piawaian ketat bagi bekalan makanan sidang kemuncak G20.

Pangkalan Pengeluaran Tenusu Yili Indonesia, yang dibuka pada Disember 2021, menghasilkan aiskrim berjenama Joyday untuk pasaran Indonesia dan Asia Tenggara. Apabila selesai fasa kedua mereka, pangkalan pengeluaran itu akan menjadi kilang aiskrim terbesar di negara itu, dengan kapasiti pengeluaran harian sebanyak empat juta produk aiskrim.

Sebagai satu daripada lima syarikat tenusu terkemuka dunia dan pemain terbesar Asia di dalam industri itu, Yili telah secara aktif menerima sumber, pasaran dan bakat dari seluruh dunia serta memupuk sinergi dan kerjasama di seluruh rantaian industri global.

-NIAGATIMES

2-Joyday-ice-cream.jpg

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.